De Mattheus Passie

Zaterdag 25 maart 2023, van 20:15 tot 22:15 | Cultuurhuus Pleiade Doorn

Kosten: € 21,5-, €19m50 met korting. Incl. consumptie

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Mattheus Passie - in een Nederlandse hertaling van Jan Rot.

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: de Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns- Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten.

Theatermaker Jan Rot († 22-04-2022) maakte de Nederlandse hertaling waarin op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist wordt verteld. Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer neemt vanaf 2023 de rol van verteller op zich.

De populaire zangeres Sharon Kips en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.
Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria bij o.a. De Nederlandse Opera.

De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, welke sinds haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

Bestel