Evenementenexpress

Wat is de EvenementenXpress?

De EvenementenXpress is een organisatie die al 15 jaar geheel belangeloos door vrijwilligers wordt gerund en verbonden is aan de regiobibliotheek Z.O.U.T. Elke maand, van september t/m mei, wordt er een uitstapje per bus gemaakt naar een museum, een theaterstuk en soms een musical. Het voordeel is dat u in Doorn kunt opstappen en vlak bij het museum of theater wordt afgezet. Opgave van tevoren is noodzakelijk.

• EvenementenXpress Maritiem Museum Bekijk details

22 oktober 2019 | Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum Rotterdam is een scheepvaart- en havenmuseum in het centrum van Rotterdam. Eerder was het museum bekend onder de naam Maritiem Museum Prins Hendrik.

di 22 okt

• EvenementenXpress Museum de Lakenhal Bekijk details

19 november 2019 | Museum de Lakenhal Leiden

Museum De Lakenhal presenteert de tentoonstelling “Jonge Rembrandt 1624-1634”. Voor het eerst wordt een overzichtstentoonstelling exclusief gewijd aan het vroegste werk van Rembrandt Harmensz. van Rijn (1606-1669).

di 19 nov

• EvenementenXpress Rijksmuseum Twenthe Bekijk details

17 december 2019 | Rijksmuseum Twenthe Enschede

In nauwe samenwerking met Paleis Het Loo in Apeldoorn en de Gemäldegalerie Alte Meister in Kassel organiseert Rijksmuseum Twenthe een omvangrijke overzichtstentoonstelling over het werk van de 18de-eeuwse portretschilder Johann Friedrich August Tischbein (1750-1812).

di 17 dec

• EvenementenXpress “Het Huwelijk” Bekijk details

17 januari 2020 | theater Junushoff, Wageningen

Een nieuwe onemanshow van Huub Stapel. Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, zingt, dicht en speelt Huub Stapel in “Het Huwelijk” over dit aloude instituut en confronteert hij u met de gemakken, ongemakken, verleidingen, geneugten, ergernissen, sleur, kwellingen, liefde en – in zijn geval – de breuk. En natuurlijk, de hoop op nieuw geluk….

vr 17 jan

• EvenementenXpress Gemeentemuseum Den Haag Bekijk details

21 januari 2020 | Gemeentemuseum Den Haag

Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet (1840-1926)? In Nederland waren de laatste grote tentoonstellingen van Monet in 1986 in het Van Gogh Museum en in 1952 in het Gemeentemuseum.

di 21 jan

• EvenementenXpress “Home Tour” Bekijk details

12 februari 2020 | Singer theater Laren

Pianiste Iris Hond is een artieste met een bewogen en inspirerend levensverhaal. Dit jaar gaat ze op zoek naar mensen met een bijzondere thuissituatie; van gevangenen tot een nomadenstam. Deze vertellingen vormen de basis voor haar nieuwe album “Home” en dit gelijknamige theaterconcert, waarin ze het podium deelt met meerdere muzikanten.

wo 12 feb

• EvenementenXpress Joods Historisch Museum Bekijk details

18 februari 2020 | Stedelijk Museum & Museum Henriette Polak Zutphen

Vanaf september 2019 is in het Joods Historisch Museum in Amsterdam een tentoonstelling te zien over Amsterdam de diamantstad: “Diamonds of Amsterdam”.

di 18 feb

• EvenementenXpress Stedelijk Museum Henriette Polak Bekijk details

17 maart 2020 | Stedelijk Museum & Museum Henriette Polak

Het Stedelijk Museum Zutphen is een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van Zutphen en de Graafschap (de huidige Achterhoek) verzamelt en op originele wijze in beeld brengt.

di 17 mrt

• EvenementenXpress Airborne Museum Bekijk details

21 april 2020 | Airborne Museum Arnhem

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. In de vaste tentoonstelling wordt verteld wat er van dag tot dag gebeurde tijdens de Slag om Arnhem in september 1944.

di 21 apr

• EvenementenXpress nostalgische stoomtramrit en boottocht Bekijk details

12 mei 2020 | Hoorn – Medemblik – Enkhuizen

De spoorlijn uit 1887 tussen Hoorn en Medemblik is uniek in zijn compleetheid. Veel oude stationsgebouwen en bruggen zijn bewaard gebleven. Met deze oude stoomtram gaat u van Hoorn naar Medemblik, aan boord krijgt u koffie.

di 12 mei