Expositie: Saskia Barkey & Getty van der Klein

Gepubliceerd op: 2 april 2024 16:30

Tot en met 21 mei is in het Cultuurhuis Pléaide in Doorn een expositie van twee kunstenaressen te zien. Saskia Barkey en Getty van der Klein exposeren beiden hun eigen werk. De kunstenaressen kennen elkaar al vijftien jaar en zijn regelmatig samen te vinden op kunstmarkten in de regio.

Saskia Barkey
De Doornse kunstenares Saskia Barkey schildert mandala's op canvasdoeken en houten panelen. Mandala's zijn cirkelvormige, symmetrische patronen uit het Tibetaanse boeddhisme en worden vaak als hulpmiddel gebruikt bij meditaties. Saskia kwam hier tijdens haar yogaopleiding mee in aanraking en
raakte geboeid door de impact van de kleuren en patronen op het brein. Wanneer Saskia zelf mandala's schildert, maakt ze van tevoren geen ontwerp, maar ontstaat het ontwerp vanzelf vanuit een meditatieve flow. Ook maakt ze op-maat-gemaakte mandala's, waarbij de opdrachtgever zijn of haar wensen voor het formaat en kleurenpalet aangeeft.

Getty van der Klein
De veelzijdige Getty van der Klein houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het creëren van verschillendevormen van kunst. Aanvankelijk is zij gestart met het vernieuwen van spiegels met materialen uit de natuur. Later volgde het maken van houten lampen en houten sieraden. Daarnaast begon Getty ook met
schilderen en keramiek. Haar signatuur is te herkennen aan het werken in 3D, waarmee ze de kijker het gevoel geeft een schilderij in te lopen. Getty gebruikt een breed scala aan materialen: verf, pasta’s, touw, maar ook materialen uit de natuur, zoals boomschors, mos en takken. Getty organiseert regelmatig workshops aan huis, zoals een workshop 'sieraden maken’ of ‘een tapasplank beschilderen’.

Expositie in Pléaide
De expositie is georganiseerd door de Cultuurcoach van de Bibliotheek Z-O-U-T en is gratis te bezoeken tot en met 21 mei 2024 in het Cultuurhuis Pléiade aan het Kerkplein 2 te Doorn (op de galerij op de eerste verdieping).

Meer informatie over de kunstenaars:
Saskia Barkey – Instagram: @sazen_mandela_nl
Getty van der Klein – website: www.getty-art.nl

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdagavond tot 20.00 uur.
Heb je ook interesse om te exposeren in een van de cultuurhuizen op de Utrechtse Heuvelrug? Neem contact op met Maja van Eijndthoven, Cultuurcoach Utrechtse Heuvelrug, via cultuurcoachuh@bibliotheekzout.nl.