RefugeeHelp: belangrijke informatie verzameld op één platform

Gepubliceerd op: 22 juni 2023 02:30

Het Taalhuis van de Bibliotheek Z-O-U-T tipt het online platform RefugeeHelp. Dit platform is opgericht voor vluchtelingen, asielzoekers, statushouders en mensen die zijn uitgeprocedeerd. Op RefugeeHelp.nl kunnen vluchtelingen in 11 talen nieuwsberichten lezen en onafhankelijke informatie vinden.

Het online platform werd een jaar geleden gestart voor Oekraïense vluchtelingen. Sinds kort is het óók beschikbaar voor asielzoekers, statushouders en mensen die zijn uitgeprocedeerd. Maandelijks bereikt Vluchtelingenwerk hiermee 30.000 mensen.

Vluchtelingen kunnen in 11 talen terecht voor:
• Actueel nieuws
• Onafhankelijke informatie over onder andere de asielprocedure, inburgeren, werk & inkomen, gezinshereniging, het leven in Nederland en tijdelijke bescherming
• Een marktplaats met gratis goederen

De website wordt dagelijks onderhouden door een team van 8 mensen van Vluchtelingenwerk. Dat doen zij in samenwerking met 28 partnerorganisaties zoals de VNG, de IND, het COA en het Rode Kruis. Met de onafhankelijke informatie op RefugeeHelp wil Vluchtelingenwerk de vluchteling meer zelfredzaamheid bieden. Ze hopen van harte dat iedereen wil meewerken aan deze missie.