Webinar voor ouders: Digitale media voor ukkies

Gepubliceerd op: 25 maart 2024 14:30

Hoeveel schermtijd is gezond? Op donderdag 4 april geeft mediapedagoog Marije Lagendijk antwoorden op alle vragen rondom digitale media voor ukkies van 0 t/m 6 jaar. In het webinar biedt ze nuttige inzichten en praktische tips voor thuis.

Voor groot en klein geldt: media zijn de hele dag om ons heen. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen. Die media hebben effect op je ukkie. Ze kunnen prikkelen, in beweging brengen, aan het denken zetten of juist zorgen voor ontspanning. Maar ook een bron van onrust vormen, overprikkelen of té uitdagend zijn.

Welke media zijn nou geschikt voor jonge kinderen en hoe herken je die? Hoeveel schermtijd is gezond? Hoe kan je digitale media inzetten om de ontwikkeling van je kind te stimuleren? Deze en nog meer vragen komen aan bod in het webinar ‘Digitale media voor ukkies’.

Kijk hier voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden voor het webinar.

Dit online webinar wordt georganiseerd in het kader van de Media Ukkie Dagen. Om kinderen en opvoeders te helpen, gaan de Media Ukkie Dagen van 5 t/m 12 april 2024 over de invloed van media op ontspanning. In de bieb zullen tips te vinden hoe je kunt ontspannen met media. Houd ook de social media van de Bibliotheek Z-O-U-T in de gaten voor verrassende inzichten voor jou en je ukkie.