Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Nimmernacht

  Jay Kristoff

  De wees Mia Corvere (16) wordt op een magische moordenaarsschool opgeleid om wraak te nemen voor de dood van haar ouders. Ze blijkt bijzonder getalenteerd. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Nimmernacht

 • De Schreeuw van de Griffioen

  F.P.G. Camerman

  Belgische stammen zijn vlak voor het begin van de jaartelling verwikkeld in een belangrijke veldslag tegen de Romeinen; in die strijd speelt de zoon van de Belgische hoofdman, die toegang heeft tot de magische wereld 'De Achtergrond', een belangrijke rol.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De Schreeuw van de Griffioen

 • Stille duisternis

  Fenneke Zwaaneveld

  Vera (18) schildert graag, vooral bloemen. Op een dag trekken er donkere wolken over die de wereld in duisternis hullen. Al gauw verwelken de bloemen en krijgt Vera huisarrest, omdat het buiten gevaarlijk is. De spanningen thuis lopen steeds meer op. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Stille duisternis

 • De moedercode

  Carole Stivers

  Om de Aarde te redden laten wetenschappers in 2049 intellligente robots genetisch gemanipuleerde embryo's uitbroeden en de kinderen opvoeden, maar een van die kinderen wil meer en gaat op zoek naar andere kinderen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De moedercode

 • Donkere nacht

  S.K. Vaughn

  De enige overlevende van een ongeluk in een ruimteschip probeert de Aarde te bereiken voor het te laat is.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Donkere nacht

 • Storm and Fury

  Jennifer L. Armentrout

  Trinity (18, ik-persoon) kan communiceren met geesten. Daarom wordt ze bewaakt door Wachters. Wanneer haar vriend Misha verdwijnt gaat ze samen met Zayne op onderzoek, maar kan ze hem vertrouwen? Vanaf ca. 16 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Storm and Fury


Boek van de maand

Liu Cixin Het Drielichamen Probleem

Ye Wenjie ziet haar professor vermoord worden en wordt zelf naar een werkkamp gestuurd. De tweede verhaallijn speelt 40 jaar later en volgt de nano-ingenieur Wang die betrokken wordt bij de moord op vooraanstaande wetenschappers.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken