Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Kristine Bilkau Bij de buren

  Een jonge vrouw verhuist met haar man naar een dorp, waar ook een zestigjarige vrouw woont. Soms kruisen hun wegen elkaar; vaker cirkelen ze onopgemerkt om elkaar heen en doen hun best om hun teleurstellingen voor elkaar te verbergen en de moed erin te houden.

  Gedrukt boek

 • Ewa Maria Wagner Hotel Goldberg

  Pianiste Marie, enige erfgename van een overleden tante uit het buitenland, erft geld en een hotel in Silezië dat gerund moet worden. Ze ontdekt gaandeweg dat haar familiegeschiedenis een duistere kant heeft, met onder andere een grootvader die aangesloten was bij de SS en die in de hongerwinter in Nederland gestationeerd was. Wat is er gebeurd in...

  Gedrukt boek

 • Gabriele Tergit De Effingers

  Roman over een joodse familie in een noodlottige fase van de Duitse geschiedenis, tussen 1870 en 1945.

  Gedrukt boek

 • Kristina Sandberg De komst van een kind

  In het Zweden van vlak voor de Tweede Wereldoorlog raakt een 20-jarige serveerster ongewenst zwanger van een vermogende zakenman, trouwt met hem, krijgt een dochter maar is niet gelukkig, terwijl zijn drankzucht van kwaad tot erger wordt.

  Gedrukt boek

 • Alice Munro Levens van meisjes en vrouwen

  Gebeurtenissen uit het leven van een jong meisje dat vlak na de Tweede Wereldoorlog opgroeit in een kleine Canadese stad.

  Gedrukt boek

 • Hilary Mantel Voorbij het zwart

  Een vrouwelijk medium wordt gekweld door de geesten die haar bezoeken, totdat ze besluit de confrontatie met haar verleden aan te gaan.

  Gedrukt boek

 • Saskia De Coster Net echt

  Een ogenschijnlijk perfect gezin, woonachtig in een droomhuis het gegentrificeerde Borgerhout, valt uiteen.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Nino Haratischwili Het schaarse licht

Nino Haratischwili vertelt over een verloren land, een verloren generatie, een revolutie die haar eigen kinderen opeet, over liefde en verraad en een diepe vriendschap tussen vier vrouwen. Een waanzinnig goede roman.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken