Resultaat 71 - 80 (van 98)

• Johanna uit Langbroek wint regionale Voorleeswedstrijd

8 maart 2018

Op woensdag 7 maart vond de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats in De Cultuurfabriek in Veenendaal. Deelnemers uit de regio Zuid-Oost Utrecht streden tegen elkaar om de felbegeerde eerste plek.

Bekijk details van Johanna uit Langbroek wint regionale Voorleeswedstrijd

• De Nederlandse Kinderjury

7 maart 2018

'De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen' en 'Dagboek van een muts: Pupplove' wonnen de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in 2017. Wie winnen de prijs in 2018? Dat bepaal jij!

Bekijk details van De Nederlandse Kinderjury

• Zelf belastingaangifte doen: het kan in de Bibliotheek

1 maart 2018

Rond 1 maart krijgt u bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Tot 1 mei hebt u de tijd om uw aangifte te doen. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wilt u zelf aangifte doen, maar hebt u thuis geen computer of internet? Kom dan naar de Bibliotheek.

Bekijk details van Zelf belastingaangifte doen: het kan in de Bibliotheek

• Shortlist Z-O-U-T schrijver van het jaar bekend

9 februari 2018

Donderdag 8 februari is de shortlist van de Verkiezing Z-O-U-T schrijver van het jaar bekend gemaakt. De shortlist van deze 6e editie is een verrassende keuze die de diversiteit weergeeft van het totaal van aangemelde boeken. De jury zal op donderdag 22 maart tijdens het Boek&Bal in het Cultuurhuis in Doorn de winnaar bekend maken.

Bekijk details van Shortlist Z-O-U-T schrijver van het jaar bekend

• Peuterfeest in de bieb van Wijk

2 februari 2018

Donderdag 1 februari waren (bijna) alle peuters van kinderopvang Partou in Cothen op het verjaardagsfeest van Tijger in de Bibliotheek van Wijk bij Duurstede. Dit voorleesfeest werd georganiseerd in het kader van de Nationale Voorleesdagen (t/m 3 februari). Het boek Ssst! De tijger slaapt stond tijdens deze tiendaagse centraal. Het boek werd voorgelezen met de grote vertelplaten; er werd geoefend met gebaren, en een feest is pas een feest wanneer er wordt gezongen en gedanst. Het feestje werd afgesloten...

Bekijk details van Peuterfeest in de bieb van Wijk

• Biebpanel verrast deelnemer

29 januari 2018

Een cadeaubon en een mooie bos bloemen, daarmee werd de heer Herman Jansen uit Rhenen verblijd. Hij ontvangt deze attentie als dank voor het meedoen aan het Biebpanel.

Bekijk details van Biebpanel verrast deelnemer

• Nieuwe vacatures

22 november 2017

De Bibliotheek Z-O-U-T is op zoek naar nieuwe medewerkers

Bekijk details van Nieuwe vacatures

• Inschrijving Z-O-U-T schrijver van het jaar van start!

18 oktober 2017

Het is weer zover. De jaarlijkse ‘Z-O-U-T Schrijver van het jaar’ verkiezing gaat weer van start!

Bekijk details van Inschrijving Z-O-U-T schrijver van het jaar van start!

• Aftrap archeologiedagen met lezing van de Zoute Inval in Leersum

16 oktober 2017

Op donderdagochtend 12 oktober jl. vertelde archeoloog Hanneke van Engeldorp Gastelaars, op uitnodiging van de Bibliotheek Z-O-U-T en de gemeente Utrechtse Heuvelrug over de ontdekkingen die zij heeft gedaan op het terrein van Klein Hazenberg, het voormalige Stam-terrein aan de Middelweg in Leersum.

Bekijk details van Aftrap archeologiedagen met lezing van de Zoute Inval in Leersum

• Start Kinderboekenweek tournee Janneke Schotveld

4 oktober 2017

Vanochtend was Janneke Schotveld, de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk ‘Kattensoep’, te gast in onze locatie in Amerongen. De rode loper was uitgelegd om haar en de vele gasten te ontvangen. Janneke Schotveld is vooral bekend van haar boeken over Superjuffie en Botje.

Bekijk details van Start Kinderboekenweek tournee Janneke Schotveld