Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 37)

 • Kinderboekenweek: feestmiddag in de bieb Bekijk details

  19 september 2023

  Kom je ook naar onze feestmiddag op 4 oktober? Het thema van de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) is dit jaar 'bij mij thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen.

 • Heb je vragen over het digitaal regelen van overheidszaken? Bekijk details

  19 september 2023

  Er zijn tegenwoordig steeds meer dingen van de overheid die je zelf online moet regelen, zoals het indienen van je belastingaangifte, het aanvragen van zorgtoeslag of het aanvragen van een WW-uitkering.

 • Computercursus Klik & Tik van start in september Bekijk details

  19 augustus 2023

  De cursus Klik & Tik, een laagdrempelige computercursus die de digitale basisvaardigheden aanleert, gaat in september weer van start. Mensen die aan de cursus willen deelnemen, kunnen zich aanmelden in de vestigingen van de Bibliotheek Z-O-U-T in Rhenen en Wijk bij Duurstede.

 • Cultuurhuizen Heuvelrug wordt Podium Z-O-U-T Bekijk details

  16 augustus 2023

  Cultuurhuizen Heuvelrug gaat vanaf heden verder als Podium Z-O-U-T Heuvelrug.

 • Start muziekluisterclub in Driebergen Bekijk details

  15 augustus 2023

  Johann Sebastian Bach, Erik Satie, Louis Andriessen… Luister je graag muziek? En wil je meer te weten komen over componisten, genres en de muziekgeschiedenis? Sluit je aan bij een muziekclub. Want met anderen naar muziek luisteren en erover praten is leerzaam en verrijkend. Bovendien ontmoet je gelijkgestemden. Maak kennis met de muziekclubs van Senia op 24 augustus in Bibliotheek Driebergen.

 • Leesliefhebbers gezocht Bekijk details

  14 augustus 2023

  Heb jij ook zo veel auteurs op je leeslijst staan? Een leesclub is de perfecte manier om (meer) te gaan lezen. Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontdekt nieuwe dingen. Bovendien ontmoet je gelijkgestemden. Wil je weten of een leesclub iets voor jou is? Maak kennis met de leesclubs van Senia in de Bibliotheek Z-O-U-T.

 • Zomerverkoop boeken in bibliotheken Maarn en Renswoude Bekijk details

  20 juli 2023

  In de Bibliotheek Z-O-U-T in Maarn, Renswoude en Driebergen start de jaarlijkse grote zomer-boekenverkoop. Zoek je nog iets luchtigs te lezen voor de vakantie? Of houd je juist van stevige kost? Wij hebben een ruime collectie afgeschreven boeken die je voor een vriendelijk prijsje kunt kopen. Er zijn boeken voor kinderen en volwassenen, fictie en non-fictie.

 • Expositie ‘Dieren en natuur’ in Cultuurhuis Pléiade Doorn Bekijk details

  18 juli 2023

  Tot en met 22 september zijn in het Cultuurhuis Pléiade in Doorn kunstwerken te zien van Ineke Vermeulen en Irma Lauffer-Ummels. De Doornse kunstenaars tonen werken in pastelkrijt, -potlood en aquarel in het thema dieren en natuur.

 • Welk boek pak jij deze zomer? Bekijk details

  22 juni 2023

  Boeken zijn een van de meest populaire mediasoorten in de zomer. Veel Nederlanders geven aan dat ze graag meer zouden willen lezen, alleen komt het er vaak niet van. Gelukkig is er de zomer met heerlijk weer en vaak wat extra tijd voor jezelf. Hierdoor is het voor velen hét moment om te gaan lezen.

 • RefugeeHelp: belangrijke informatie verzameld op één platform Bekijk details

  22 juni 2023

  Het Taalhuis van de Bibliotheek Z-O-U-T tipt het online platform RefugeeHelp. Dit platform is opgericht voor vluchtelingen, asielzoekers, statushouders en mensen die zijn uitgeprocedeerd. Op RefugeeHelp.nl kunnen vluchtelingen in 11 talen nieuwsberichten lezen en onafhankelijke informatie vinden.

Paginanavigatie