Resultaat 1 - 10 (van 78)

• Heel Nederland Leest Jan Wolkers Tijdens Nederland Leest 2019

14 oktober 2019

In november staan door het hele land de Bibliotheken in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Leden van de Bibliotheek Z-O-U-T krijgen op vertoon van hun bibliotheekpas een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau, met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Winterbloei is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Bekijk details van Heel Nederland Leest Jan Wolkers Tijdens Nederland Leest 2019

• Veel ideeën voor wegwerpplasticvrije Utrechtse Heuvelrug

8 oktober 2019

De Bibliotheek Z-O-U-T en bewonersinitiatief GoedVolk organiseerden drie bijeenkomsten over het terugdringen van wegwerpplastic. Tijdens die bijeenkomsten kregen inwoners van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug de gelegenheid om over dit onderwerp te vertellen, te luisteren en te dromen. Dit leverde veel ideeën op.

Bekijk details van Veel ideeën voor wegwerpplasticvrije Utrechtse Heuvelrug

• Digitale bronnen in de Bibliotheek

3 oktober 2019

De Bibliotheek is meer dan boeken, dat is wel bekend. Toch weet niet iedereen wat wij als Bibliotheek allemaal bieden. Wist je bijvoorbeeld dat iedereen met een Bibliotheekabonnement vanuit huis digitale bronnen kan gebruiken die normaal gesproken alleen voor betalende leden beschikbaar zijn?

Bekijk details van Digitale bronnen in de Bibliotheek

• De Bibliotheek Z-O-U-T gecertificeerd

16 september 2019

De Bibliotheek Z-O-U-T heeft wederom het officiële kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de Bibliotheek Z-O-U-T aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen. Het certificaat is vier jaar geldig, tot en met het jaar 2024.

Bekijk details van De Bibliotheek Z-O-U-T gecertificeerd

• 65ste Kinderboekenweek

10 september 2019

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. In alle vestigingen zetten we het thema van dit jaar ‘Reis mee!’ centraal met toffe activiteiten en heel veel boekenleestips.

Bekijk details van 65ste Kinderboekenweek

• Maand van de geschiedenis 2019

9 september 2019

Vrouwen hebben altijd zo’n vijftig procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch weten we vooral de namen van mannen uit het verleden. Als we de vrouwen niet ook kennen, hoe kunnen we de wereld om ons heen dan begrijpen?

Bekijk details van Maand van de geschiedenis 2019

• Gluren op de Heuvelrug 2019

9 september 2019

Gluren op de Heuvelrug 2019

Bekijk details van Gluren op de Heuvelrug 2019

• Openluchtbioscoop in Wijk!

8 augustus 2019

Stel je eens voor: een groot scherm, mooie belichting, surround geluid, een prachtige film. Je eigen stoel mee en een drankje in de hand van één van die fijne omliggende horeca gelegenheden. Zie je het al voor je? Wij ook! Daarom hebben Filmhuis Calypso en Cultuurcoach Bo Hendriksen de handen inéén geslagen om deze droom waar te maken!

Bekijk details van Openluchtbioscoop in Wijk!

• Week van de Alfabetisering

24 juli 2019

Maandag 9 september start de landelijke Week van de Alfabetisering. Een belangrijke week, want Nederlands kunnen lezen en schrijven is niet vanzelfsprekend.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering

• Utrechtse Heuvelrug: een zeer betrokken regio

18 juli 2019

De dialoogtafel, een initiatief van de Bibliotheek Z-O-U-T en GoedVolk, levert tot nu toe bijzonder waardevolle input. In totaal zijn er drie bijeenkomsten van inwoners om hen de gelegenheid te bieden te vertellen, luisteren en dromen over ideeën die bijdragen aan het terugdringen van wegwerpplastic en op zoek te gaan naar alternatieven.

Bekijk details van Utrechtse Heuvelrug: een zeer betrokken regio