Resultaat 1 - 10 (van 87)

• Lezing: Ronald Giphart

14 januari 2020

Ronald Giphart komt naar Maarn toe voor een lezing over/uit eigen werk, hij zal boeken signeren en ingaan op vragen.

Bekijk details van Lezing: Ronald Giphart

• Lezen begint bij zoeken van boeken

6 januari 2020

Ga op zoek naar een boek met de Bibliotheek Z-O-U-T! In twee bijeenkomsten voor (groot)ouders en verzorgers van kinderen van 2 tot 8 jaar gaan we op zoek naar boeken die bij jouw (klein)kind passen en krijg je tips om het voorlezen nog leuker te maken.

Bekijk details van Lezen begint bij zoeken van boeken

• Verhuizing Bibliotheek Driebergen

29 november 2019

De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen verhuist! We gaan terug naar ons 'oude stekkie' boven de Albert Heijn, aan de Hoofdstraat 164. Ook het sociale dorpsteam van Driebergen verhuist naar deze locatie. Maandag 20 januari gaan we open op onze nieuwe locatie.

Bekijk details van Verhuizing Bibliotheek Driebergen

• Inschrijving verkiezing Z-O-U-T-SCHRIJVER 2020 van start

18 november 2019

Heb jij in 2019 een boek geschreven en woon je in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Renswoude of Wijk bij Duurstede? Dan kun je je vanaf deze week aanmelden om mee te dingen naar de eretitel Z-O-U-T-schrijver van het jaar. De verkiezing wordt voor de achtste keer georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T. Aanmelden kan tot 1 februari via www.zoutschrijver.nl.

Bekijk details van Inschrijving verkiezing Z-O-U-T-SCHRIJVER 2020 van start

• Duurzaamheid en plastic

29 oktober 2019

Het plasticafvalprobleem, dagelijks bericht de media hierover. Ook in onze regio is er veel aandacht voor. Zo vond op zaterdag 12 oktober het PlasticVrij Festival in de gemeente Utrechtse Heuvelrug plaats.

Bekijk details van Duurzaamheid en plastic

• Cursus werken met de digitale overheid

28 oktober 2019

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het doorgeven van een verhuizing bij de gemeente, het aanvragen van zorg of je belastingaangifte. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend, daarom biedt de Bibliotheek Z-O-U-T nu gratis de praktische cursus DigiSterker aan.

Bekijk details van Cursus werken met de digitale overheid

• Gluren op de Heuvelrug in 2019

22 oktober 2019

Zondag 17 november 2019 is het tijd voor de vierde editie van Gluren op de Heuvelrug! Dit jaar groter dan ooit, met meer dan 100 optredens in 6 dorpen: Amerongen, Doorn, Driebergen, Leersum, Maarn en Maarsbergen.

Bekijk details van Gluren op de Heuvelrug in 2019

• Onderhoud aan belangrijke Bibliotheeksystemen

20 oktober 2019

Van zaterdag 26 oktober 17.00 uur t/m maandag 28 oktober 12.00 uur wordt er gewerkt aan ons computersysteem. Hierdoor zijn sommige functionaliteiten niet te gebruiken.

Bekijk details van Onderhoud aan belangrijke Bibliotheeksystemen

• Heel Nederland Leest Jan Wolkers Tijdens Nederland Leest 2019

14 oktober 2019

In november staan door het hele land de Bibliotheken in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Leden van de Bibliotheek Z-O-U-T krijgen op vertoon van hun bibliotheekpas een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau, met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Winterbloei is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Bekijk details van Heel Nederland Leest Jan Wolkers Tijdens Nederland Leest 2019

• Veel ideeën voor wegwerpplasticvrije Utrechtse Heuvelrug

8 oktober 2019

De Bibliotheek Z-O-U-T en bewonersinitiatief GoedVolk organiseerden drie bijeenkomsten over het terugdringen van wegwerpplastic. Tijdens die bijeenkomsten kregen inwoners van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug de gelegenheid om over dit onderwerp te vertellen, te luisteren en te dromen. Dit leverde veel ideeën op.

Bekijk details van Veel ideeën voor wegwerpplasticvrije Utrechtse Heuvelrug