Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 104)

 • Peuterfeest in de bieb van Wijk

  2 februari 2018

  Donderdag 1 februari waren (bijna) alle peuters van kinderopvang Partou in Cothen op het verjaardagsfeest van Tijger in de Bibliotheek van Wijk bij Duurstede. Dit voorleesfeest werd georganiseerd in het kader van de Nationale Voorleesdagen (t/m 3 februari). Het boek Ssst! De tijger slaapt stond tijdens deze tiendaagse centraal. Het boek werd voorgelezen met de grote vertelplaten; er werd geoefend met gebaren, en een feest is pas een feest wanneer er wordt gezongen en gedanst. Het feestje werd afgesloten...

  Bekijk details van Peuterfeest in de bieb van Wijk

 • Biebpanel verrast deelnemer

  29 januari 2018

  Een cadeaubon en een mooie bos bloemen, daarmee werd de heer Herman Jansen uit Rhenen verblijd. Hij ontvangt deze attentie als dank voor het meedoen aan het Biebpanel.

  Bekijk details van Biebpanel verrast deelnemer

 • Nieuwe vacatures

  22 november 2017

  De Bibliotheek Z-O-U-T is op zoek naar nieuwe medewerkers

  Bekijk details van Nieuwe vacatures

 • Inschrijving Z-O-U-T schrijver van het jaar van start!

  18 oktober 2017

  Het is weer zover. De jaarlijkse ‘Z-O-U-T Schrijver van het jaar’ verkiezing gaat weer van start!

  Bekijk details van Inschrijving Z-O-U-T schrijver van het jaar van start!

 • Aftrap archeologiedagen met lezing van de Zoute Inval in Leersum

  16 oktober 2017

  Op donderdagochtend 12 oktober jl. vertelde archeoloog Hanneke van Engeldorp Gastelaars, op uitnodiging van de Bibliotheek Z-O-U-T en de gemeente Utrechtse Heuvelrug over de ontdekkingen die zij heeft gedaan op het terrein van Klein Hazenberg, het voormalige Stam-terrein aan de Middelweg in Leersum.

  Bekijk details van Aftrap archeologiedagen met lezing van de Zoute Inval in Leersum

 • Start Kinderboekenweek tournee Janneke Schotveld

  4 oktober 2017

  Vanochtend was Janneke Schotveld, de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk ‘Kattensoep’, te gast in onze locatie in Amerongen. De rode loper was uitgelegd om haar en de vele gasten te ontvangen. Janneke Schotveld is vooral bekend van haar boeken over Superjuffie en Botje.

  Bekijk details van Start Kinderboekenweek tournee Janneke Schotveld

 • Opening Minicultuurhuis Merseberch te Maarsbergen

  27 september 2017

  Woensdag 4 oktober om 14:00 uur openen de wethouders Gerrit Boonzaaijer en Hans Nijhof mini-cultuurhuis Merseberch in aanwezigheid van bewoners en leerlingen van de school. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Er is deze middag van alles te doen voor jong en oud: kleurplatenwedstrijd, opening Boekspot, gebruik servicepunt bibliotheek, spreekuur sociaal dorpsteam, workshops, film en nog veel meer.

  Bekijk details van Opening Minicultuurhuis Merseberch te Maarsbergen

 • Kick-off Boekstart Wijk bij Duurstede

  26 september 2017

  De gemeente Wijk bij Duurstede en de Bibliotheek Z-O-U-T zijn onlangs van start gegaan met een nieuw leesbevorderingsproject: Boekstart. Afgelopen week hebben ruim honderd jonge ouders een brief van de gemeente ontvangen met een waardebon voor de Boekstartkoffer. Met deze bon kunnen ze een gratis Boekstart pakket ophalen bij de Bibliotheek Z-O-U-T.

  Bekijk details van Kick-off Boekstart Wijk bij Duurstede

 • De hele maand kan er voedsel worden ingeleverd in de Bibliotheek Renswoude

  8 september 2017

  Vorig jaar in de maand september heeft de dorpsgemeenschap van Renswoude zich actief ingezet voor de voedsel-estafette van de Voedselbank Veenendaal e.o. Er werd een fantastisch resultaat bereikt: 220 verhuisdozen met voedselproducten en ruim € 3.000 aan contanten. Opnieuw een bewijs dat een klein dorp groot kan zijn!

  Bekijk details van De hele maand kan er voedsel worden ingeleverd in de Bibliotheek Renswoude

 • Taallunch

  8 september 2017

  Tijdens de week van de alfabetisering organiseerde het Taalhuis Utrechtse Heuvelrug i.o. en de gemeente Utrechtse Heuvelrug op donderdag 7 september een Taallunch voor de inwoners die de Nederlandse taal beter willen leren spreken en schrijven, nieuwkomers en vrijwilligers van de diverse (vrijwillige) taalaanbieders binnen de Utrechtse Heuvelrug.

  Bekijk details van Taallunch